fbpx

Einde ondersteuning Windows 7

Zonder kosten van Windows 7 naar windows 10

Tien jaar geleden, om precies te zijn op 22 oktober 2009, kwam Windows 7 uit. Het was de welkome opvolger van Windows Vista. Deze voorganger zag er mooi uit, maar kende vele bugs en problemen. Ook Windows 7 werd aanvankelijk geplaagd door de nodige kinderziektes. De meeste daarvan werden al snel verholpen met Service Pack 1. Een stabiel draaiende Windows computer was vanaf dat moment geen ongekende luxe meer. De officiële verkoop van dit door velen zo geliefde besturingssysteem stopte in 2014, maar er werden tot voor kort op internet nog steeds geldige licenties te koop aangeboden.

Overstappen

Er is nog altijd een flinke schare Windows 7 gebruikers, die om verschillende redenen niet zijn overgestapt naar een nieuwer besturingssysteem. Vaak omdat men opzag tegen de overstap of omdat men de nieuwere versies minder aantrekkelijk vond dan het goed draaiende Windows 7. Inmiddels zijn er redenen genoeg om over te stappen naar de meest recente opvolger: Windows 10. Dit systeem is veiliger, start sneller op, werkt zeer stabiel en heeft een ingebouwd antivirusprogramma wat heel verdienstelijk zijn werk doet.

Ondersteuning

Naast genoemde voordelen is er nóg een doorslaggevende reden om over te stappen; Microsoft stopt namelijk vanaf 14 januari 2020 met de ondersteuning van Windows 7. Er worden vanaf die datum geen updates meer uitgebracht en daardoor wordt het besturingssysteem kwetsbaar voor nieuwe lekken en aanvallen. In het verleden kon je dat misschien met een korreltje zout nemen, maar met de huidige malware, ransom software en phishing pogingen is het vragen om problemen als je toch besluit om Windows 7 te blijven gebruiken nadat de ondersteuning is gestopt. Het wordt dus echt tijd om over te stappen. Gelukkig hoeft dat allemaal niet zo heel erg ingewikkeld te zijn.

Beschik je wel over een geldige licentie, dan kun je upgraden naar Windows 10.

Windows 10 gratis

Microsoft bood bij het uitkomen van Windows 10 de mogelijkheid om gratis over te stappen. Na een jaar werd dit aanbod officieel gestopt. Het bleek echter nog altijd mogelijk om gratis naar de laatste Windows versie over te stappen via een bepaalde procedure. Na een tijdje werd ook deze weg door Microsoft afgesloten. Het blijkt echter nog altijd mogelijk te zijn om een gratis upgrade uit te voeren. Microsoft loopt hier niet mee te koop en je moet daarom wel even weten hoe je dit precies moet doen. Windows 10 setup blijkt de legale Windows 7 licenties te herkennen, dus je kunt ervan uitgaan dat Microsoft geen bezwaar heeft tegen je overstap. Ze hebben tenslotte niet voor niets de moeite genomen om die licenties toe te voegen. Na de installatie van Windows 10 kun je het systeem activeren en dan blijft dit bruikbaar op de pc waarop de licentie is geregistreerd. Je hebt dan geen productcode meer nodig, ook niet bij een verse herinstallatie

Productnummer

Bij de upgrade wordt je Windows 7 productcode veelal automatisch herkend. Het is aan te bevelen deze voor de zekerheid bij de hand te houden. Je hebt de productcode altijd nodig als je een verse installatie wilt doen. Je vindt de code op het cd-doosje of als sticker op je laptop of pc.

Hulp nodig bij de upgrade? Of ben je niet zeker of je pc windows 10 wel aankan? Contacteer ons!

Nieuw bij Windows 10? Kijk dan eens naar de informatie uit deze link:
https://www.youtube.com/watch?v=IXgRLPDlMQ0

Bron: https://magazine.helpmij.nl/

Wij zijn verhuisd!

Wij zijn verhuisd naar de Antwerpsesteenweg 41, Ranst!