fbpx

Windows 10-update zorgt voor problemen bij netwerkprinters

De laatste beveiligingsupdate voor Windows 10 zorgt voor problemen bij eigenaars van netwerkprinters. Sommigen krijgen zelf een blue screen.

De laatste beveiligingsupdate van Windows 10 – 20H2 – zorgt voor heel wat problemen bij eigenaars van een Ricoh, Kyocera of Zebra netwerkprinter. Nadat ze de laatste update hadden geïnstalleerd en een printjob doorgeven, krijgen gebruikers vaak het gekende blue screen of BSOD te zien. Die systeemcrash is het gevolg van een probleem in de beveiligingsupdate waarbij printerdrivers het niet meer doen.

Windows 10

Na de installatie van beveiligingsupdate KB5000802 die vorige week werd uitgerold zouden verschillende fouten in de printtools van Windows 10 opgelost moeten worden. Maar die updates lijken de printfunctie er niet beter op te maken.

De problemen zouden zich vooral voordoen in de oktoberupdate van Windows 10 (20H2), maar op Reddit zijn er ook gebruikers die melden dat ze een BSOD te zien krijgen in Windows 1909. Voor die laatste kregen gebruikers vorige week ook een gelijkaardige beveiligingsupdate uitgerold.

Een mogelijke oplossing zou zijn dat je de laatste beveiligingsupdate (KB500802 of KB500808) tijdelijk weer verwijdert. Intussen heeft Microsoft de update alweer ingetrokken maar het is nog onduidelijk wanneer de update opnieuw zal aangeboden worden met de juiste fix.

Heb je ook dit probleem? Bel ons of maak ineens een afspraak

 

Bron: https://techpulse.be/