fbpx

Vreemde bug toont zwart scherm in zoekbalk Windows

Zonder kosten van Windows 7 naar windows 10

De zoekfunctie Windows Search is al enkele uren defect. Programma’s opzoeken is daardoor niet meer mogelijk.

Windows gebruikers ondervinden sinds vandaag problemen met de zoekfunctie van Microsoft Windows Search. Dat is de zoekbalk die je links onderaan vindt in het werklint, vlak naast de snelknop van het Startmenu. Normaal gezien gebruik je de zoekbalk om snel applicaties te vinden en te openen, maar door de bug kan dat niet meer. Telkens je de zoekbalk opent, toont deze een zwart scherm. Je kan ook geen zoekresultaten zien als je tekst ingeeft in de balk.

Uit een rondvraag op de redactie blijkt dat het probleem zich bij meerdere gebruikers voortdoet, zelfs als ze verschillende computers uitproberen. Aangezien de bug ook al heel wat discussie uitgelokt heeft op Reddit en Twitter, durven we te stellen dat het probleem Windows gebruikers op een grote schaal treft. Daarin werden al heel wat oplossingen aangehaald, maar die bleken ineffectief te zijn.

Oorzaak onduidelijk

Aangezien de bug nog maar enkele uren geleden in Windows geslopen is, kunnen we nog niet echt zeggen wat precies de oorzaak is van het probleem. Recent voerde Microsoft wel een update uit om problemen met de zoekfunctie aan te pakken, maar het is niet geweten of die op één of andere manier gelinkt is aan de huidige problemen.

Omdat de oorzaak nog onbekend is, is het ook nog zoeken naar oplossing om de zoekbalk weer in ere ter herstellen. Volgens Windows Central zouden de problemen veroorzaakt worden door Bing. De zoekmachine van Microsoft heeft in het verleden al wel eens aan de basis gelegen van problemen met Windows Search. Een potentiële oplossing die zij voorstellen is om integratie met Bing uit te schakelen. Hoe je dat dit doet, wordt in dit artikel stap voor stap uitgelegd.

Je kan dit zeker proberen, maar we hebben dit nog niet in de praktijk getest om te garanderen dat dit ook 100% zeker werkt. Het is zeker aan te raden eerst een back-up van je geheugen te maken alvorens deze methode uit te testen.

Bron: https://www.techpulse.be/